Om LTU

Ungdomsskolen er et tilbud til Lyngby-Taarbæk Kommunes unge i alderen 13-18 år. Man skal som min. gå i 7. klasse for at begynde på Ungdomsskolen. 

Vi beskæftiger ca.60 ansatte og havde i sæsonen 20/21 over 1700 elever på de tilbudte hold.

Ungdomsskolen har en lang række forskellige opgaver og tilbud. De omfatter bla. almen undervisning i emner, der lokalt er interesse for blandt de unge. Undervisning i fx sprog, matematik, fysik/kemi , og andre folkeskolefag har vi også. Du finder en liste over de respektive hold under tilmelding på forsiden.

Derudover har Ungdomsskolen de mere kreative fag (Smykkedesign, Stylist, Billedkunst, Drama og mange flere. Herudover er der mulighed for fx knallertundervisning, samt undervisning i fag der sætter fokus på den unges personlige udvikling.

Ungdomsskolen udbyder også forskellige udenlandsrejser (Norskeekspeditionen, skiture til Norge og Østrig og studietur til Japan). Vi udbyder også dykkerture til Bornholm mm.

Ungdomsskolen har en bred vifte af muligheder for den unge og ungdomsskolen er interesseret i at skabe den bedste udgave af den unge. Derfor sætter vi fokus på sammenhold - og det sociale aspekt er en væsentlig grund til, at de unge også kommer.

Ungdomsskolen samarbejder med forskellige firmaer som fx Station Next i filmbyen, og generelt får de unge på LTU mulighed for at lære sig selv bedre at kende og blive rustet til fremtiden på en måde, hvor de bliver udfordret og på en positiv måde, får udviklet deres selvværd/selvtillid. De unge får rykket deres grænser, der kan være med til at danne dem i udviklingen på deres senere vej igennem livet.

Under Ungdomsskolen er 'Undergrunden'. Her har de unge blandt andet mulighed for et andet frirum, få lektiehjælp og 'Undergrunden' er et sted hvor de møder andre unge på tværs af aldre og klasser.  

Ungdomsskolens hold ligger på Fuglsanggårdsskolen i Virum og på Trongårdsskolen i Kongens Lyngby, samt Templet og Læringshuset.