4528 4480 // ungdomsskolen@ltk.dk

Temaaften for forældre: Digital Dannelse, Step 1

Afsluttede hold og arrangementer

Afviklet onsdag 13. mar. kl. 17:00-19:00
Sted
Undergrunden, kælderen på Fuglsanggårdsskolen
Holdet er fyldt.


Beskrivelse

Slides fra Temaaftenen: https://prezi.com/view/NonPM0DacnRSSGrZarCT/

Digitale unge og deres forældre
Din teenagers sociale liv foregår i dag i langt højere grad online end da du selv var ung. TikTok, Snapchat og spiluniverserne er helt naturlige udvidelser af børns viden og kommunikation. Sociale medier og spil tilbyder fantastiske muligheder for samvær, underholdning, viden og leg. Men også konflikter, grupper, tvivlsomme kontakter, krænkelser. Kom til Temaften og hør foredrag om dette emne.
Foredraget bliver afholdt af én af de erfarne oplægsholdere i Center for Digital Pædagogik. 

Det er svært at forberede sine teenagere på en digital ungdom, som man ikke selv har haft. Men det er vigtigt, at børn bliver støttet i deres færd på nettet, så det bliver trygt og sikkert. CfDPs forældreforedrag er en hjælpende hånd med mulighed for viden, dialog og debat, hvor du kan vende dine bekymringer med de andre forældre.
Med foredraget Digitale teenagere og deres forældre kigger vi på de unges netvaner. For hvordan er det at vokse op i en tid, hvor dét at være på Snapchat og have en smartphone er lige så essentielt som at spise morgenmad? En tid, hvor det digitale liv hele tiden udvikler sig? Hvordan er man en god forælder til digitale børn? Hvad skal vi egentlig tage hensyn til, og hvad giver sig selv? Er vi selv gode rollemodeller? Og hvad siger teenagerne egentlig selv om forældrenes måde at håndtere det digitale på?
Center for Digital Pædagogik har siden 2007 arbejdet med netetik og de pædagogiske udfordringer og muligheder, som de nye medier stadig bringer. Med baggrund i mange års skolebesøg og CfDPs digitalpædagogiske projekter fortæller vi levende om børns liv med nettet og mobiltelefonen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og debattere undervejs.

Hvad tager forældrene med hjem?
-Indsigt i de unges brug af sociale medier og spil
- Et tydeligere billede af din rolle som digital forælder
- Gode råd ift. skærmtid og tidsforbrug af spil og sociale medier
-Viden og dialogredskaber til at tage snakken om det digitale liv med dit barn

Når du tilmelder dig som forældre, skal du skrive dit eget navn og CPR-nummer. 

Har du også set at vi har Digital Dannelse, Step 2 : Digital Dannelse, Step 2

Tid og sted

onsdag 13. mar. kl. 17:00-19:00
Undergrunden, kælderen på Fuglsanggårdsskolen

Andre hold i samme kategori