4528 4480 // ungdomsskolen@ltk.dk

Forfatter-weekender

KREATIVE FAG

Du får du masser af tips til, hvordan du bygger din historie op, skaber spændende karakterer, og hvad du skal gøre

Medarbejder
Cathrine Fjord
Næste gang
lørdag 10. dec. kl. 10:00-14:00
Sidste gang
søndag 26. mar. kl. 10:00-14:00
Sted
Læringshuset/LTU, Jernbanepladsen 22, 2800 Kgs. Lyngby
Antal ledige pladser
Der er 2 pladser tilbage.

Beskrivelse

Forfatterweekender:

Hvad nu hvis?

Hvad nu hvis der fandtes en verden gemt bag den mærkelige dør bagerst i kælderen?
Hvad nu hvis du blev hvirvlet ind i et mysterium om en forsvunden diamant?
Hvad hvis jorden pludselig blev overtaget af zombier?

Du har hovedet fuld af historier, der bare bobler efter at komme ud. Du elsker at læse og skrive, og du savner et sted, hvor du kan møde andre, der har det på samme måde.
Til forfatterweekenderne får du det fællesskab, du leder efter.
Hver weekend har sit eget fokus, og du bestemmer selv, om du vil komme hver gang, eller du kan udvælge de emner, der passer bedst til dine interesser.
Husk madpakke og lidt at drikke.

Vi mødes i Læringshuset, Jernbanepladsen 22.

1. Forfatterens værktøjskasse. d.24/25 september kl. 10-14. 
Den første weekend introducerer vi dig til forfatterens store værktøjskasse. Du får du masser af tips til, hvordan du bygger din historie op, skaber spændende karakterer, og hvad du skal gøre:
Når du går i stå
Når din karakter ikke udvikler sig
Når din historie ikke vil, hvad du vil
Når dine beskrivelser er for korte
Når din hjerne går i skrivestrejke.
Bliv klædt på til at komme i mål med dine historier.

2. Gys og gru! d. 29./.30. oktober kl. 10- 14.
Vil du lære at skrive, så det løber folk koldt ned ad ryggen? Kan du lide forladte huse, besatte dukker og mystiske lyde i natten? I denne weekend dykker vi ned gysergenren.
Kom med, hvis du tør!

3. Det var butleren, der gjorde det! d. 26./27. november kl. 10-14.
Få historier er så mystiske og gådefulde som krimier, og det er da de færreste historier, der kan se sig helt fri for at bruge elementer fra krimien. Vil du blive en meste i et skabe uløselige gåde, så lad dig hvirvle ind i krimiens univers på denne forfatterweekend.

4. Fanfiktion og intertekstualitet d. 10/11 december kl. 10–14.
Hvad nu, hvis Rødhætte var skurken, og ulven var helten? Hvad hvis Harry Potter var set fra Hermiones synsvinkel? Enhver tekst er et blændværk af citater, og de gode forfattere forstår, hvordan man kan bruge intertekstualitet til at ”snakke” med andre værker. Vil du blive en mester i intertekstualitet, og er du vild med fanfiktion, så er denne weekend et must.

5. Fremtiden er på vej! D. 21./22. januar kl. 10-14.
For bare to generationer siden, var der ingen mobiltelefoner og kun få computere i vores hjem. I dag kan vores mobiler fotografere, gå på nettet og svare på spørgsmål. Men hvordan ser fremtiden mon ud? Denne weekend dykker ned i genren science fiction, imens vi fantaserer om, hvor verden er på vej hen.

6. Så er der drama! D. 25./26. februar kl. 10-14.

Denne weekend dykker ned i dialogen via genren dramatik. En bog uden replikker er en kedelig affære, men hvordan skriver man dialog til en væmmelig gammel heks eller en lille pige på fem år? Det kan du blive klogere på i denne weekend. Her får du også en grundig indføring i drama-genren og lærer, hvordan du skriver et manuskript til en film eller et teaterstykke.

7. Skab dit eget univers d. 25./26. marts kl. 10-14.
Dyk ned i fantasy-genren. Få gode råd til, hvordan du skaber dit eget univers, hvordan du finder på magiske dyr, og hvad man egentlig gør med navne? Det er kun fantasien, der sætter grænser, og i denne weekend slipper vi den for alvor løs, når du får mulighed for at skabe et univers fra bunden af. Skal det være stort? Skal det være småt? Alt er muligt.

 

Underviser

Cathrine Fjord


Andre hold i samme kategori